Nino-Chogovadzeდაბადების თარიღი: 10.07

სპეციალობა: ექიმი-გინეკოლოგი, ქირურგი, ენდოსკოპისტი

სამეცნიერო წოდება: მედიცინის აკადემიური დოქტორი

სამუშაო ადგილი:

  • მრავალპროფილური სამედიცინო ცენტრი “ინოვა”
  • დავით დავარაშვილის სამეანო-გინეკოლოგიური კლინიკა
  • დავით ტატიშვილის სამედიცინო ცენტრი

საკონტაქტო ინფორმაცია:
მრავალპროფილური სამედიცინო ცენტრი “ინოვა”
ზურაბ ანჯაფარიძის I შესახვევი N6, თბილისი, საქართველო
ტელ.: +995 322 232 232
მობ.: +995 599 196 060
ელ-ფოსტა: dr.chogovadze@gmail.com

გაუზიარე მეგობრებს

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
 

15 thoughts on “ნინო ჩოგოვაძე MD. PhD.

  1. გამარჯობა, წლებია მაქვს აკნე,დერმატოლოგიდან დაწყებული ყველაფერი ვცადე. ბოლოს გინეკოლოგმა მიშველა, გავიკეთე ანალიზები ავერსში,
    მომატებული მქონდა: კორტიზოლი,DHEA,17OH-PG.
    პოტრომბინი და ტესტო-ნორმაში.

    ექიმმა დამინიშნა კონრაცეპტივი ჯესი(6 თვე)და ინოფემი (3თვე).მის მერე გავიდა წელიწად ნახევარი, ის გინეკოლოგი საქართველოში აღარ არის. საზღვარგარეთ ვიყავი მეც რამოდენიმე თვე და შევატყვე რომ ისევ იგივე მდგომარეობა დამემართა კანზე. დერმატოლოგი რომელიც სახეს მიწმინდავს იგივე აღნიშნა, რომ როგორც ადრე, ისე მაქვს ჩალაგებული სიმაგრე და ჰორმონების ბრალია, ისევ გინეკოლოგთან გადამამისამართა.

    რადგან ჩემ გინეკოლოგთან ვერ მივალ, მაინტერესებს შეიძლება რომ მივიღო იგივე მედიკამენტები რაც ადრე მქონდა დანიშნული და შევხედო როგორ იმოქმედებს (წინაზე შედეგი ერთ თვეში უკვე მქონდა)?
    ან მეორე ვარიანტი : გავიკეთო ანალიზები ისევ იგივე და თუ მომატებული მექნება ზუსტად ის მაჩვენებლები (რაც მეტად სავარაუდოა) – მაშინ დავლიო? ვიცი რომ ინოფემი ე,წ დიეტური დანამატია და არაფერს გავნებს, კონტრაცეპტივიც ჩემზე იყო მორგებული და კარგად იმოქმედა.

    მადლობა

     
  2. სასურველია მიმართოთ ექიმს( ენდოკრინოლოგ -გინეკოლოგს) და მანნდაგინიშნოთ გამოკვლევა და შესაბამისი მედიკამენტები

     
  3. მოგესალმებით,
    1)ამ წელიწადში მქონდა 2 ჯერ შეწყვეტილი ორსულბა. 5 და 8 კვირაზე. გავიგე, რომ არსებობს ლიმფოციტოთერაპია. კეთდება ორსულობამდე და ორსულობის დროს. მაინტერებეს თქვენი აზრი ამ პროცედურასთან დაკავშირებით, რამდენად უსაფრთხოა როგორც დედისთვის ასევე ნაყოფისთვის. და თუ თვლით, რომ მიზანშეწონილია და ეპექტურია.
    2)ასევე მაინტერესებს ორსულობის შეწყვეტის მიზეზი.ერთ-ერთი მიზეზი ,როგორც ვიცი, შესაძლოა იყოს სისხლის შედედების ფუნქცია.გავიკეთე კუაგულოგრამა სადაც ფიბრინოგენის კონცეტრაცის შედეგი მქონდა 457,ნორმა 200-400მგ.ასევე ანტისხეულები კარდიოლიპინის მიმართ შედეგი 14,60.დასაშვები ნორმა საეჭვო ზონა 12-18 MPL/ml. რისი დასკვნაა შესაძლებელი ამ ანალიზების მიხედვით.

    მადლობა

     
  4. ორსულობის ჩვეული შეწყვეტის მიზეზები საკმაოდ რთული სასიაგნოსტიკოა. მე გირჩევდით სხვა ანალიზებთან ერთად გაგვეკეთებინა ჰისტეროსკოპია და საშვილოსნოს ღრუ დაგვეთვალიერებინა, ეს აუცილებელია ამ შემთხვევაში. ლიმფოციტოთერაპიის შესახებ ვერქფერს გეტყვით, სამწუხაროდ

     
  5. გამარჯობა, ქალბატონო ნინო!
    ვარ 25 წლის, 1 წლისა და 3 თვის გათხოვილი. არცერთხელ არ ვყოფილვარ ორსულად.ფოლიკულები მისკდება, საკვერცხეები და ენდომეტრიუმი ნორმალურია (როგორც ეხოზე მეუბნებიან)..ტატიშვილის ცენტრში, ქეთევან მკალავიშვილთან გავიკეთე ვაგინალური ეხოც, არანაირი პრობლემა არ გაქვსო.
    ანალიზები – პროლაქტინი 555,2 (დასაშვები 127-637) , TSH – 3.28 (დასაშვები 0.27-5.2 ) , FT4 – 17.49 ( დასაშვები 10-23 ), სპერმის ანალიზიც ნორმაში აქვს მეუღლეს…
    ვიცი ასე ძნელია დასკვნის გაკეთება,მაგრამ იქნებ მირჩიოთ რისი გამოკვლევაა საჭირო და მნიშვნელოვანი.
    პატივისცემით, ხატია

     
    • ძალიან ვწუხვარ, მაგრამ უშვილიბის მკურნალობა და მისი მიზეზის დადგენა ასე შეუძლებელია. მიმართეთ რეპროდუქტოლოგს

       
  6. გამარჯობა, მაინტერესებს, შეიძლება თუ არა გქონდეს სოკო, თუ არ გაქვს არც სუნიანი გამონადენი, არც ქავილი და სხვა გარეგნული მახასიათებელი და კიდევ, შეძლება თუ არა ანთების დროს, მუცლის ქვედა ნაწილის ტკივილისას, ტკივილი გადაეცემოდეს წელის არეში,ასევე მოქმედებს თუ არა ეს ყველაფერი ნერვულ სისტემაზე…ბოლო პერიოდში საკმაოდ ცუდად ვგრძნობ თავს :(
    დიდი მადლობა

     
  7. ანთების დროს შესაძლოა იყოს მუცლის ტკივილი, ასევე ნაწლავური დისკომფორტის დროს. სოკო თუ არ გაწუხებთ, სამკურნალო არაა

     
  8. gamarjobat , viyavi ginekologtan gamonadeni mqonda bevri da sakvercxeebi mtkioda da nacxis analizi gaviikete .. mitxara rom baqteriebi iyo dashesbamisi preparatebi daminishna shemdeg mitxra rom sashvilosnos yelis erozia qonda magram amastan dakavshirebit araferi agar utqvams iqneb mipasuxut rogor vimkurnalo an ra mkurnaloba ushvilobas an raime dargvevas xom ar gamoiwvevs … jer ver vaxerxeb tan eqitan misvlas da drois shemdeg problema xom ar shemeqmneba seriozuli da ra iqneba iqneeb dawvrilebit momawodot informacia
    gtxovt mipasuxot. wnaswar madloba

     
  9. რადგან დეტალები არ ვიცი, დარწმუნებით ვერაფერს გეტყვით. მიმართეთ თქვენს ექიმს

     
  10. mogesalmebit qalbatono nino. eseti problema maq. bavshvis shezenamde araferi problema ar mqonda, xolo shemdeg urtiertoba rom unda mqonoda meuglestan saertod ver movaxxerxe. sashineli wva vigrzeni, wiwaka rom wausvat chrilobas iseti. imis shemdeg urtiertoba ar mqonia. vikavi ginekoligtan da rom chamxeda mitxra sufta gaq kvelaferi da nacxi rom avigo gamonaddednic ki ar gaqo. ubralod gaq gawitlebulio (samshobiaroshi svel salfetks rom vikenebdi eg ar mitqvams). mokled daminishna ovosanis tabletebi da santeli da dermoklinis mazi. cotaxani titqos meshvela, magram mere vigrzeni wva. rasac vatkobdi santels rom viketebdi shegnit ar mewvoda, rom dneboda da qvemot chamodioda dabla mewveboda.shardis saertoc chavabare imitom rom koveltvis mewvis magram kvelaferi kargadaa. iqneb mirchiot ra gavaketo. didi madloba winaswar(

     
  11. გამარჯობა,
    ანალიზი ავიღე ქლამიდიაზე(სისხლით), აღმომაჩნდა მწვავე ფორმა, ქრონიკული არა… დასაშვები ნორმა წერია <9 , მე მაქვს 18, შესაძლებელია ამ ინფექციას ვატარებდე 1 წელიზე მეტი და ამ ზღვარზე მეტი არ მქონდეს? თუ ამისი განსაზღვრა ასე არ ხდება?
    დიდი მადლობა

     
  12. Mogesalmebi qalbatono nino,dzalian gtxovt mipasuxot sheidzleba tu Ara orsuliba,Roca nagvelshi kenchebia?amjamad ar mawuxebs,magram nayopis gazrdastan ertan rame problem xo ar iqneba?

     
    • გამარჯობათ.მაინტერესებს სპირალი როდესაც გაქვს გაკეთებული ორსულობა თუ შეიძლება.რომ აგყვეს ეს დასაშვებია ვიცი მაგრამ რომ განაგრძო ორსულობა ის თუ შეიძლება.ნაყოფს პრობლემა ხომარ ექნება..მადლობა

       
  13. უკვე ორსულად ხართ? თუ ორსულობას გეგმავთ, სასურველია ჯერ ნაღველკენჭოვან დაავადებას მიხედოთ და ზოგადი ქირურგის კონსულტაციაბჩაიტაროთ, რადგან კალკულიზუეი ქოლეცისტიტი ყოველთვია შესაძლოა სასწრაფო საოპერაციო გახდეს კალკულოზური

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>